آخرین اخبار: جهت همکاری با سایت نهالکده به قسمت امور نمایندگی ها مراجعه نمایید.

قابل توجه بازدیدکنندگان محترم : فروش ویژه انواع نهال های گلدانی جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با روابط عمومی سازمان تماس حاصل فرمایید02166462736-09120398416 مهندس مخملباف فروش ویژه انواع نهالهای توت،توت موزی،شاه توت،زالزالک پیوندی،زغال اخته،بلوبری،کاموات،خرمالو ژاپنی،ازگیل ژاپنی جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با روابط عمومی سازمان تماس حاصل فرمایید02166460743-09120398416 مهندس مخملباف ارایه کلیه خدمات امور محوطه سازی و فضای سبز و نگهداری از باغات و باغچه ها،روف گاردن و کلیه فضاهای سبز آپارتمانی بصورت دوره ای ماهیانه و سالیانه

خرید نهال : قیمت نهال : خرید نهال عناب : خرید نهال به : خرید نهال گیلاس : خرید نهال فلفل سیاه : خرید نهال هلو : خرید نهال فندق : خرید نهال پسته هیبریدی : خرید نهال سیب : خرید نهال آلو : خرید نهال توت : خرید نهال گردو : خرید نهال توت موزی : خرید نهال ازگیل : خرید نهال گوجه سبز : خرید نهال خرمالو : خرید نهال آلبالو : خرید نهال زردالو : خرید نهال انار : خرید نهال زغال اخته : خرید نهال زیتون : خرید نهال انجیر : خرید نهال سماق : خرید نهال انگور : خرید نهال زرشک : خرید نهال سنجد : خرید نهال بادام : خرید نهال گلابی : خرید نهال شاه توت : خرید نهال بلوبری : خرید نهال شلیل : خرید نهال شاه بلوط

روش های تکثیر پایه های سیب

روش های تکثیر پایه های سیب

تکثیر پایه های سیب به طور جنسی: استفاده از بذر ارقام تجاری سیب مثل رد دلیشز رقم عباسی به طور موفقیت آمیز به عنوان پایه بذری به کار رفته اند و هیچگونه ناسازگاری بین پایه های بذری و ارقام تجاری سیب گزارش نشده است . پایه بذری عموما برای ارقام تیپ اسپور که رشد رویشی دارند کاربرد بیشتری یافته است. در نواحی سردتر استفاده از بذور سیب زینتی سیبری (Malus baccata) که در برابر سرما مقاوم است و بذور ارقامی مانند آنتونوکا،در تکثیر سیب مرسوم است.

منبع اصلی بذرها ،میوه های فرآوری شده در کارخانجات بوده و این بذور برای جوانه زنی به سرمادهی 60 تا 90 روز در دمای 2 تا 7 درجه سانتیگردا نیاز دارند. بعضی از خزانه دارها بذور را در پاییز در نهالستان می کارند تا نیاز سرمایی آنها به طور طبیعی مرتفع شود . برای پرهیز از دیدن نهال ها هنگام گذاشتن از سله خاک ، می بایستی خاک را در بهار با وسایل مخصوص سله شکنی کرد. این دانهال ها هر گاه به اندازه کافی رشد یافتند با استفاده از پیوند جوانه پیوند می شوند. گونه های مختلف آسیایی Malus به عنوان پایه های پاکوتاه کننده ،نیمه پاکوتاه کننده و یا میان پایه برای ارقام سیب به کار برده شده اند ، برخی از این گونه ها بذر های آپومیکسی تولید می کنند. پایه های بذری سیب نسبت به نماتدهای زگیل ریشه و زخم ریشه مقاوم بوده و به قارچ ریشه بلوت تا حدودی مقاوم و در برابر پژمردگی ورتیسیلیوم بسیاری مقاوم می باشند. پایه های بذری درمجموع نسبت به استرس های غیر زنده از جمله خشکی ، سرما و غیره متحمل ترند.

1-             خوابانیدن(layering): نوعی روش ازدیادی است که در آ ریشه های نابجا بر روی ساقه ای تشکیل می شوند که به گیاه مادری متصل می باشد.آنگاه ساقه ریشه دار شده را از گیاه مادری جدا نموده و به عنوان گیاه جدید ریشه دار کشت می نمایند . این ازدیاد در گیاهانی مانند تمشک و سیاه توت رونده وسیله ای طبیعی برای تولید مثل بوده و در بسیاری از انواع گیاهان نیز می تواند به طور مصنوعی کاربرد داشته باشد. خوابانیدن کپه ای و شیاری از مرسوم ترین روشهای تکثیر پایه های رویشی سیب در خزانه ها می باشند اما استفاده از قلمه و کشت بافت نیز عمومیت دارد.

روش های تکثیر رویشی

خوابانبدن کپه ای :در خوابانیدن کپه ای گیاهان مادری سالم و دارای اندازه مناسب (قطر 8 تا 10 میلیمتر) در خاکی غیر فشرده حاصلخیز و دارای زهکشی خوب ، به صورت ردیفی و فاصله بین 30 تا 38 سانتیمتر از هم کشت می شوند . فاصله ردیف ها می بایستی به اندازه کافی باشد تا امکان کشت و ایجاد کپه را در بهار و تابستان فراهم سازد و معمولا این فاصله را حدود 5/1 متر در نظر می گیرند . گیاهان مادری به مدت یکسال برای تقویت رشد درخزانه تکثیر باقی می مانند در سال دوم پیش از آنکه رشد جدید در بهار آغاز شود ، تمام گیاهان مادر در حدود 5/2 سانتیمتری سطح زمین قطع می شوند. به طور معمول دو تا 5 شاخه از طوقه گیاه مادری رشد می کند که این تعداد در سالهای بعد بیشتر می شود.

هنگامی که شاخه ها به 6/7 تا 7/12 سانتیمتر رسیدند در اطراف هر شاخه خاک غیر فشرده و یا مخلوط خاک اره و خاک تا نیمی از ارتفاع ان جمع آوری می شود . هنگامی که شاخه ها به ارتفاع 19 تا 25 سانتیمتر ، رسیدند برای دومین بار خاک دهی صورت می پذیرد .افزایش محیط ریشه زایی در پاییین و اطراف شاخه ها به گونه ای می بایست انجام شود که افزون بر نیمی از کل ارتفاع آن پوشیده نگردد. عملیات خاک دهی سوم ، برای آخرین بار در میانهتابستان انجام می شود که در این هنگام ، شاخه ها به طول تقریبی 45 سانتیمتر رسیده اند. بنابراین پایین شاخه ها تا 20-15 سانتیمتر با خاک پوشیده می شود . افکنده های گیاهانی که به آسانی ازدیاد میشوند در پایان فصل رشد به اندازه کافی ریشه دار شده اند که بتوان آنها را از گیاه مادری جدا کرده و به صورت ردیفی در خزانه بکارند. افکنده ها (پایک های ریشه دار) در نزدیکی پایین شاخه قطع می شوند تا ارتفاع گیاه مادری کوتاه شود. این شاخه های ریشه دار شده ، به عنوان پایه های ریشه دار، مستقیما در ردیف خزانه کشت می شوند . پس از آنکه شاخه های ریشه دار (پایک ها ) بریده شدند، گیاه مادری ت هنگام که شاخه های جدید به طول 6/7 تا 7/12 سانتیکتر برسند، نمایان باقی می ماند، در این هنگام ، خاک دهی برای سال آینده ، آغاز می شود .یک بستر خوابانیدن کپه ای را می توان 15 تا 20 سال با اعمال مراقبت کافی، مورد استفاده قرار داد به شرایط اینکه در شرایطی پر رشد نگهداری شده و بیماری ، آفات و علف هرز آن کنترل شود اما به طور متوسط تا 8 به صورت اقتصادی قابل استفاده می باشد.

خوابانیدن شیاری

خوابانیدن شیاری (به روش تاریک رویی) شامل پرورش یک پایه سیب با شاخه های همراه آن است که گیاه مادری به صورت افقی در ته یک شیار قرار می گیرد و همزمان با رشد شاخه های جدید داخل شیار با خاک پر می شود ، این کار به صورتی انجام می شود که شاخه ها در تاریکی قرار گیرند. ریشه ها ، در پایین این شاخه های جدید گسترش می یابند . این نوع خوابانیدن نسبت به ازدیاد پایه هایی که ازدیاد آنها از طریق خوابانیدن کپه ای مشکل باشد نتیجه بهتری می دهد . اولین مرحله در این روش ، استقرار بیشتری از گیاهان مادری است که همانند خوابانیدن کپه ای تا چند سال می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

پایه های یکساله خزانه ای به فاصله 45 تا 75  سانتیمتر ی از یکدیگر و با زوایه 30 تا 45 درجه در پایین ردیف به صورت مورب کاشه می شوند . ردیف ها می بایستی 2/1 تا 5/1 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند به طوریکه امکان کاشت و ریختن خاک در اطراف گیاهان به ارتفاع 15 سانتیمتر فراهم باشد، آنگاه گیاهان مادری را به طول یکنواخت (45 تا 60 سانتیمتر ) قطع کرده و آنها را نگاه می دارند تا برای یک فصل رشد ، به رشد خود ادامه دهنده . سپس در سال بعد گیاهان به صورت افقی در شیار قرار داده می شوند و جوانه هایی که بر روی شاخه هایی خوابانیده شده رشد و نمو یافته را خاکدهی و پایک های ریشه دار درپایان فصل رشد از گیاه مادری جدا می شوند.

1- گیاه مادری ، پس از یکسال رشد در خزانه با زاویه 30 تا 45 درجه در خزانه تکثیر کاشته می شوند . گیاه مادری از ارتفاع 45 تا 60 سانتیمتری سربرداری می شود.

2- گیاه درست پیش از آغاز رشد در ته شیاری با ژرفای حدود 5 سانتیمتر کاشته می شوند . سرشاخه ها،می بایستی اندکی قطع و شاخه ها ضعیف حذف می شوند.پس گیاه با استفاده از گیره های چوبی و با بستهای سیمیدر حالت خوابانیده نگهدارشته می شوند تا شاخه ها جانبی نم یابند.

3- محیط ریشه زایی مانند خاک اره و یا پیت به همراه خاک سبک ، متناوب‍‍اً به شاخه های در حال رشد افزوده می شود به طوریکه 5 تا 5/7 سانتیمتر ته شاخه های جوان تاریک رویی داشته باشند. در ابتدا پیش از متورم جوانه ها، لایه ای 5/2 تا 5 سانتیمتری از مخلوط خاکی به کار می برند . اینکار همچنان که شاخه های رشد می کنند و پیش از گسترش زیاد ، مجدداً تکرار می شود . پوشش های بعدی ، کمتر داده شده و فقط نیمی از شاخه ها را می پوشانند. در نهایت عمیق  محیط ریشه زایی 15 تا 20 سانتیمتر است و در پایان فصل رشد ، محیط ریشه زایی برداشته شده و پایک های ریشه دار در نزدیکی گیاه مادری قطع و به خزانه انتظار جهت انجام پیوند جوانه انتقال داده می شوند.  

نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,قیمت نهال,ایران نهال,ایرانهال,نهالستان ایران نهال,نهالستان جهاد کشاورزی,نهالستان جهاد دانشگاهی,نهالستان پردیس کشاورزی,نهالستان دانشگاه تهران,نهالستان بزرگ کرج,نهالستان نمونه کرج,نهال گردو , نهال گردو چندلر , نهال گردو خوشه ای , نهال گردو اسرائیلی , نهال گردو فرنور , نهال گردو کانادایی , نهال گردو ژنوتیب , نهال گردو تویسرکان , نهال بلوط , نهال بلوط شیرین , نهال بلوط همیشه سبز , نهال بلوط قرمز , نهال شلیل , نهال شلیل شمس , نهال شلیل مغان , نهال شلیل انجیری , نهال شلیل سبز , نهال شلیل حسن پور , نهال شلیل سفید , نهال شلیل زودرس , نهال شلیل شبرنگ , نهال شلیل ایندیپندنس ,نهال شلیل زودرس حسن پور , نهال بلوبری سردسیری , نهال بلوبری گلدانی , نهال بلوبری گرمسیری , نهال بلوبری پاکوتاه , نهال شاه توت اصلاح شده , نهال شاه توت کن , نهال شاه توت مشهد , نهال شاه توت , نهال بلوبری , نهال گلابی ,نهال گلابی شاه میوه , نهال گلابی اسپادانا , نهال گلابی پایه کوتاه , نهال گلابی اصلاح شده , نهال گلابی نطنز , نهال گلابی بیروتی , نهال بادام , نهال بادام خوشه ای , نهال بادام دیرگل , نهال بادام مامایی , نهال بادام تونو , نهال بادام آذر , نهال بادام دیمی , نهال بادام فرانیس , نهال بادام اصلاح شده , نهال سنجد , نهال سنجد حاج حسین ,نهال سنجد حاج حسینی , نهال سنجد خرمایی , نهال سنجد قزل , نهال سنجد تلخ , نهال سنجد خوشه ای , نهال سنجد دیم , نهال زرشک , نهال زرشک پفکی , نهال زرشک بیدانه , نهال زرشک قائنات , نهال زرشک زینتی , نهال زرشک قرمز , نهال زرشک آبگیری , نهال انگور , نهال انگور یاقوتی , نهال انگور شانی , نهال انگور زودرس , نهال انگور کشمشی , نهال انگور شرابی , نهال انگور شامپاین , نهال انگور بلک ویلیام , نهال انگور عسگری , نهال انگور قزل اوزوم , نهال سماق , نهال سماق قرمز , نهال سماق آمریکایی , نهال انجیر , نهال انجیر استهبان , نهال انجیر زرد , نهال انجیر اسرائیلی , نهال انجیر مقاوم به سرما , نهال انجیر سردسیری , نهال انجیر خشک , نهال انجیر گلابی , نهال انجیر پیوندی , نهال انجیر سه فصل , نهال زستون , نهال زیتون زرد , نهال زیتون کنسروالیا , نهال زیتون تلخ , نهال زیتون مانزالینا , نهال زیتون سیاه , نهال زیتون آربیکن , نهال زیتون میشن , نهال زیتون فیشمی , نهال زیتون سبز , نهال موز , نهال موز پاکوتاه , نهال موز سردسیری , نهال موز آبی , نهال موز کاوندیش , نهال موز قرمز , نهال موز ابلق , نهال آناناس , نهال زغال اخته , نهال زغال اخته الموت , نهال زغال اخته اصلاح شده , نهال زغال اخته پیوندی , نهال انار , نهال انار گرمسیری , نهال انار بی هسته , نهال انار شیرین یزد , نهال انار دانه سیاه یزد , نهال انار ژله ای , نهال انار بی دانه افغانستان , نهال بی دانه , نهال انار گلوباریک , نهال انار ملس , نهال انار ترش , نهال زردالو , نهال زردالو پایه رویشی , نهال زردالو دیرگل , نهال زردالو پرتقالی , نهال زردالو عسگرآباد , نهال زردالو رجبعلی , نهال زردالو قیسی , نهال زردالو گرمسیری , نهال زردالو قرمز , نهال زردالو شاهرودی , نهال آلبالو , نهال آلبالو مجاری , نهال آلبالو درشت , نهال آلبالو اسرائیلی , نهال آلبالو بوترمو , نهال آلبالو محلی , نهال آلبالو پیوندی , نهال آلبالو رسمی , نهال آلبالو سیگانی , نهال خرمالو , نهال خرمالو گوجه ای , نهال خرمالو موزی , نهال خرمالو گلدانی , نهال خرمالو سردسیر , نهال خرمالو انبه ای , نهال گوجه سبز , نهال گوجه سبز زودرس , نهال گوجه سبز سردرود , نهال گوجه سبز برغان , نهال گوجه سبز شهریار , نهال گوجه سبز ترکیه ای , نهال گوجه سبز قرمز , نهال گوجه سبز سردری , نهال ازگیل , نهال ازگیل پیوندی , نهال ازگیل ژاپنی پیوندی , نهال ازگیل محلی , نهال توت موزی , نهال توت موزی قرمز , نهال توت موزی سفید , نهال شاه توت موزی , نهال توت , نهال آمریکایی , نهال توت سفید , نهال توت سیاه , نهال توت مجنون , نهال توت قرمز , نهال توت هرات , نهال توت کاکوزا , نهال توت شمیرانی , نهال توت مشهد , نهال آلو , نهال آلو بخارا , نهال آلو شابلون , نهال آلوچه , نهال آلو کالیفرنیا , نهال آلو سیاه , نهال آلو قرمز , نهال آلوچه جنگلی , نهال آلو برقانی , نهال آلو بخارا سیاه , نهال آلوچه سبز , نهال سیب , نهال سیب آبی , نهال سیب عروس , نهال سیب گلاب , نهال سیب توسرخ , نهال سیب سیاه , نهال سیب گرمسیری , نهال سیب فرانسوی , نهال سیب سبز , نهال سیب قرمز , نهال سیب ترش , نهال پسته , نهال پسته اکبری , نهال پسته پیوندی , نهال پسته هیبریدی , نهال پسته آمریکایی , نهال پسته اسرائیلی , نهال فندق , نهال فندق پرمحصول , نهال فندق ماکادیمیا , نهال فندق انیس , نهال فندق ترکیه , نهال فندق استرالیایی , نهال فندق انیس ترکیه , نهال فندق پیوندی , نهال هلو , نهال هلو زعفرانی , نهال هلو زودرس , نهال هلو جوادی , نهال هلو کاردی , نهال هلو خونی , نهال هلو پاییزه , نهال هلو انجیری خونی , نهال هلو انجیری , نهال هلو انجیری زعفرانی , نهال هلو البرتا , نهال گیلاس , نهال گیلاس خوشه ای , نهال گیلاس اسرائیلی , نهال گیلاس تکدانه , نهال گیلاس پاکوتاه , نهال گیلاس تکدانه مشهد , نهال گیلاس زودرس , نهال گیلاس سورینام , نهال گیلاس آمریکایی , نهال گیلاس هارت , نهال گیلاس مقاوم به سرما , نهال به , نهال به قرمز , نهال به ژاپنی , نهال به اصفهان , نهال به ترش , نهال به پاکوتاه , نهال عناب , نهال عناب گلابی , نهال عناب پیوندی , نهال عناب بیرجند , نهال عناب چینی , نهال عناب ژاپنی , نهال عناب ترکیه , نهال عناب اوکراینی , نهال عناب خرمایی , نهال عناب گردویی , نهال پایه رویشی , نهال زودبازده , نهال شناسنامه دار , نهال اصلاح شده , نهال کشت بافت , نهال ژنوتیپ , نهال پیوندی , نهال دیرگل , نهال مقاوم به سرما , خرید نهال , فروش نهال , قیمت نهال , نهالستان , نهالفروشی , ارقام نهال , نهال میوه , نهال گلدانی , نهال ریشه لخت , نهال بن دار , نهال 1ساله , نهال 2ساله , نهال 3 ساله , نهال 4 ساله , نهال 5 ساله , خرید بذر , فروش بذر , قیمت بذر , لیست قیمت نهال , خرید میوه , فروش میوه , قیمت میوه,نهالستان جهاد کشاورزی تهران,نهالستان جهاد کشاورزی مشهد,نهالستان جهاد کشاورزی دماوند,نهالستان جهاد کشاورزی تبریز,نهالستان جهاد کشاورزی ارومیه,خرید نهال از جهاد کشاورزی,خرید نهال از جهاد کشاورزی مشهد,خرید نهال از جهاد کشاورزی تبریز,خرید نهال از جهاد کشاورزی ,گیلان,خرید نهال از جهاد کشاورزی قزوین,خرید نهال از جهاد کشاورزی شیراز,خرید نهال از جهاد کشاورزی شهریار ,خرید نهال شلیل , خرید نهال شاه توت , خرید نهال گلاب , خرید نهال بادام , خرید نهال سنجد , خرید نهال زرشک , خرید نهال انگور , خرید نهال سماق , خرید نهال انجیر , خرید نهال زیتون ,خرید نهال زغال اخته , خرید نهال انار , خرید نهال خرمالو , خرید نهال گوجه سبز , خرید نهال گردو , خرید نهال توت , خرید نهال به , خرید نهال آلو , خرید نهال سیب , خرید نهال پسته , خرید نهال فندق,نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,نهالکده مهندس حسینی,نهالکده کرج,موسسه نهالکده مهندس حسینی,