آخرین اخبار: جهت همکاری با سایت نهالکده به قسمت امور نمایندگی ها مراجعه نمایید.

قابل توجه بازدیدکنندگان محترم : فروش ویژه انواع نهال های گلدانی جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با روابط عمومی سازمان تماس حاصل فرمایید02166462736-09120398416 مهندس مخملباف فروش ویژه انواع نهالهای توت،توت موزی،شاه توت،زالزالک پیوندی،زغال اخته،بلوبری،کاموات،خرمالو ژاپنی،ازگیل ژاپنی جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با روابط عمومی سازمان تماس حاصل فرمایید02166460743-09120398416 مهندس مخملباف ارایه کلیه خدمات امور محوطه سازی و فضای سبز و نگهداری از باغات و باغچه ها،روف گاردن و کلیه فضاهای سبز آپارتمانی بصورت دوره ای ماهیانه و سالیانه

خرید نهال : قیمت نهال : خرید نهال عناب : خرید نهال به : خرید نهال گیلاس : خرید نهال فلفل سیاه : خرید نهال هلو : خرید نهال فندق : خرید نهال پسته هیبریدی : خرید نهال سیب : خرید نهال آلو : خرید نهال توت : خرید نهال گردو : خرید نهال توت موزی : خرید نهال ازگیل : خرید نهال گوجه سبز : خرید نهال خرمالو : خرید نهال آلبالو : خرید نهال زردالو : خرید نهال انار : خرید نهال زغال اخته : خرید نهال زیتون : خرید نهال انجیر : خرید نهال سماق : خرید نهال انگور : خرید نهال زرشک : خرید نهال سنجد : خرید نهال بادام : خرید نهال گلابی : خرید نهال شاه توت : خرید نهال بلوبری : خرید نهال شلیل : خرید نهال شاه بلوط

استفاده از قلمه جهت تکپیر پایه های رویشی سیب

استفاده از قلمه جهت تکپیر پایه های رویشی سیب

پایه های رویشی تجارتی سیب تا حدودی سخت ریشه زا بوده اما بعضی از آنها با استفاده از قلمه چوب سخت و فراهم نمودن بستر ریشه زایی به همراه کاربرد تیمارهای هورمونی قابل تکثیر می باشند. این قلمه از چوب خشبی رسیده در حال استراحت ،پس از ریختن برگ ها و پیش از آغاز رشد در بهار گرفته می شوند. استفاده از قلمه خشبی پایه های رویشی سیب یک از ارزانترین و آسان ترین روش های ازدیاد است . قلمه گیری از چوب های خشبی به آسانی صورت گرفته و به سهولت آسیب نمی بیند ، در صورت لزوم ،فرستادن آنها به نقاط دور دست ، به راحتی ممکن است و در حین ریشه زایی به ابزر ویژ کم و یا ناچیز نیازمند است . به دلیل ارزانی ازدیاد توسط قلمه خشبی ، تاسیس باغ های سیب متراکم که شامل درختان پاکوتاه می گردد، به راحتی امکان پذیر شده و سود قابل توجهی را به همراه خواهد داشت . قلمه خشبی در پایه های رویشی سیب می بایستی به هنگامی که پایه در حال خواب باشد ، یعنی در اواخر پاییز ، زمستان و یا اوایل بهار، از چوبی که در سال قبل رشد کرده ،تهیه کرد. قلمه های خشبی را می بایستی از گیاهان مادری سالم که در زیر آفتاب کامل قرار داشته و رشدی متعادل دارند گرفته شوند. چوبی که برای قلمه انتخاب می شود، می بایستی از قسمت های که رشد میانگیره های بلند غیر عادی دارند گرفته نشود و شاخه های ضعیف درون درخت نیز برای این کار مناسب نیستند . اما چوب هایی که رشد و اندازه ای متوسط دارند ، بسیار مطلوب می باشند .قلمه ،پیش از آن که گیاه جدید بتواند غذای خود را تامین کند ، می بایستی مواد غذایی ذخیره کافی برایغذادهی ریشه و شاخه داشته باشند. معمولا قسمت های وسط و پایین شاخه برای قلمه گیری مناسب ترند. طول قلمه را حدود 25 سانتیمتر در نظر می گیرند تا پس از ریشه دهی بتوان بر روی آنها عمل پیوند انجام داد. بر روی قلمه می بایستی حداقل گره وجود راشته باشد.برش پایینقلمه ،درست در زیر یک گره ، زده می شود . ولی محل برش بالایی می بایستی در حدود 12 تا 25 میلی متر بالای گره باشد. قطر قلمه بین 6 تا 20 میلی متر بسته به مواد گیاهی موجود تغییر می کند. به طور معمول ،تا پیش از کاشت از چندین روش برای آماده سازی وجابجایی قلمه های خشبی پایه های رویشی استفاده می شود.

پینه زایی زمستانه:

در طول دوره رکود ، قلمه ها را با طولی یکنواخت بریده و آنها را به صورت دسته هایی با تعداد مناسب در می آوریم ، که سر آنها همگی در یک طرف باشد، آنگاه آنها را با نوار پلاستیکی محکم می بندیم. این قلمه ها را تا فصل بهار می توان در محلی خنک و مرطوب نگهداری نمود. دسته های قلمه را می توان در هوای آزاد و در محلی با زهکشی خوب ، زیر خاک شنی ،ماسه و یا خاک اره نگهداری کرد. آنها را می توان به صورت افقی و یا عمودی قرار داد، اما در حالت عمودی می بایستی قلمه واژگون باشد و ته قلمه تا چند سانتیمتر (5 سانتیمتر) زیر ماسه قرار گیرد .قلمه ها با 30 سانتیمتر طول تهیه و پس از تیمار هورمونی با ایندول بوتیریک اسید با غلظت 2500ppm به مدت 45 روز در گودال کاشت به صورت واژگون نگهداری می شود تا ریشه ها کاملا ظاهر شوند در این حالت ، ته قلمه در مقایسه با سرشان ، تا حدودی گرمتر بوده و از تهویه بهتری برخوردار خواهد بود.این شیوه ، آغازیدن ریشه را در ته قلمه های پایه های سیب تیمار شده با هورمون های ریشه زایی تسهیل می سازد، در حالی که توسعه جوانه ها را در سر قلمه ، به تعویق می اندازد . به هنگام کشت بهاره ، دسته های قلمه را بیرون آورده و هر کدام را به طوری که سرشان بالا باشد می کارند. در نواحی دارای زمستان معتدل ، غالبا دسته های قلمه را در دوران پینه زایی، در جعبه های بزرگ حاوی ماسه ، خاک اره ،پیت اره، پیت خزه و یا خاک رنده ی مرطوب قرار می دهند و جعبه ها را در ساختمانیبدون وسیله حرارتی و یا در هوای آزاد نگهداری می کنند. اما این عمل ، در نقاطی که زمستانی سخت با دمای زیر صفر دارند ، احتمالا برای قلمه ها حفاظت کافی ایجاد نمی کند، در چنین آب و هوایی برای نگهداری قلمه ها ، یک زیر زمین خنک اما با دمای بالای یخبندان رضایت بخش است. اگر یخچال های بزرگ در اختیار باشد، میتوان قلمه ها را در دوران پینه زایی ، با اطمینان در دمایی حدود 5/4 درجه سانتیگراد تا موقع کاشت نگهداشت.

پینه زایی با دمای گرم:

قلمه های پایه های رویشی در پاییز هنگامی که جوانه ها دوره خواب را شروع کرده و یا در حال ورود به این دوره هستند، تهیه نموده و ته آنها را با مواد هورمونی محرک ریشه زایی تیمار می کنند. سپس در  شرایط مرطوب و دمای نسبتاً گرم (18 تا 21 درجه سانتیگراد) به مدت 3 تا 5 هفته نگهداری می کنند تا آغازیدن ریشه تحریک شود. بعد از آن ، قلمه ها را در خزانه (در آب و همای معتدل )و یا انبار سرد (2 تا 5/4 درجه سانتیگراد ) تا بهار نگهداری می کنند. پژوهش ها نشان داده اند که قلمه های خشبی پایه های گلابی ، هنگامی ریشه زایی خوب داشته که جوانه ها و قلمه ها در زمان پینه زایی ( و آغازیدن ریشه) ، جوانه هایشان در حال استراحت بوده و رشد خود را شروع نکرده و رقابتی برای مواد غذایی وجود نداشته .

پینه زایی به وسیله پاگرما:

این روش ، بهترین روش برای قلمه های خشبی سخت ریشه زای پایه های رویشی سیب و گلابی می باشد. قلمه ها را در پاییز یا اواخر زمستان می گیرند و ته آنها را با مواد شیمیایی ریشه زا (اسید ایندول بوتیریک به غلظت 2500 تا 5000 قست در میلیون ) تیمار می کنند. سپس حدود چهار هفته ، به صورت ایستاده در بسترهای مرطوب و روی پا گرما ، در دمای 18 تا 21 درجه سانتیگراد قرار می دهند. سر قلمه ها باید در معرض هوای آزاد سرد قرار گیرد. بهتر است از وسایل گرمازا در محیط بیرون از بستر ریشه زایی استفاده نشود .در این روش ، انتقال قلمه ها می بایستی پیش از این که جوانه هایشان شروع به رشد کنند، صورت گیرد چرا که این زمان معمولاً مصادف با بیرون زدن ریشه هاست برای پیشگیری از پوسیدن ریشه ها، می بایستی از کاربرد زیاده از حد آب در محیط ریشه زایی دوری کرد. هنگامی که پس از ظاهر شدن ریشه ها ، خاک یا شرایط آب و هوایی برای کشت مناسب نیست،بهتر است که ریشه ها در بستر ریشه زایی دست نخورده باقی بمانند و پا گرما خاموش شود و هنگامی که شرایط مناسب شد، در خزانه کاشته شوند.

تحقیقات انجام گرفته در خصوص ریشه دار نمودن قلمه پایه های رویشی سیب

بوذری (1374) روشهای تکثیر رویشی پایه های سیب مالینگ و مالینگ مرتون MM106 ، M26 ،M9  را بررسی و نتیجه گرفت که تیمار قلمه ها با هورمون نسبت به شواهد تاثیر زیادی در افزایش درصد ریشه زائی داشته و از بین تیمارهای مختلف هورمونی ،  مخلوط دو هورمون IBA  و NAA به نسبت 1000 پی پی ام از هر یک نسبت به کاربرد خالص مواد هورمونی در درصد ریشه زائی و سایر صفات مورد مطالعه مؤثرتر بود (2) عبادی (1379) عوامل مؤثر بر ریشه زائی قلمه های سیب پایه های ( M26 ، M9) را مطالعه و گزارش نمد که تیمار قلمه با هورمون IBA در مقایسه با شاهد تاثیر زیادی در افزایش درصد ریشه زائی داشته و تعداد ریشه ها با افزایش غلظت هورمون IBA  همواره افزایش نشان داد و حداکثر آن در اثر کاربرد IBM به غلظت 2000 قسمت در میلیون بدست آمد .در مجموع IBM  به غلظت 4000 قسمت در میلیون و قلمه های تهیه شده از انتهای شاخه در هر رقم بهترین نتیجه را نشان داد (7) در هندوستان پاندی و همکاران (1981) بهترین و مناسب ترین غلظت هورمون  IBA برای ریشه دار شدن قلمه های خشبی پایه های سیب  M25  ،M2 ، MM106،  را غلظت 2500 پی پی ام گزارش نموده اند.

در انگلستان هوارد و همکاران در سال 1985 از غلظت 2500 پی پی ام هورمون IBA  به مدت 5 ثانیه برای ریشه دار نمودن قلمه های برگدارپایه های سیب M9 ، MM106  استفاده نمودند. در ایتالیا اکچر و همکارانش در سال 1948 از غلظت 2500 پی پی ام هورمون IBA  مخلوط با پودر تالک را مناسب ترین غلظت برای ریشه دار شدن قلمه های تهیه شده از پایه های بذری سیب گزارش نمودند. در کانادا چونگ و همکاران در سال 1983 در پی بررسی های خود غلظت 4000 قسمت در میلیون هورمون IBA  را برای ریشه دار شدن قلمه های سیب کولتیوارهوپا مناسب تشخیص دادند.

در شوروی سابق استرو خوا در سال 1977 ، بهترین زمان برای تهیه قلمه های برگدار پایه های سیب MM106 ،M4 ، M5  را اوایل تیرماه گزارش نمود .

یوسف و عبداله (1986) در طول زمان های مختلف از 6 مهر تا 19 دی ماه قلمه های از پایه MM106 تهیه و با غلظت های مختلف IBA  از 0 تا2000 پی پی ام تیمار نمودند و نتیجه گرفتند که بهترین زمان تهیه قلمه 27 مهرماه و با غلظت های 500 تا 1000 پی پی ام IBA می باشد.

هانس (1990) طی آزمایشی جهت تگثیر قلمه ها سبز پایه های MM106 ، M26  قلمه های با طول 4 تا 8 سانتیمتر در فصل بهار در ماه های اردیبهشت و خرداد تهیه نمود و سپس با هورمون IBA تیمار نمود او نتیجه گرفت درصد ریشه زائی و تعداد ریشه در قلمه هایی که در ماه اردیبهشت تهیه شده بودند نسبت به خرداد بیشتر بود.

نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,قیمت نهال,ایران نهال,ایرانهال,نهالستان ایران نهال,نهالستان جهاد کشاورزی,نهالستان جهاد دانشگاهی,نهالستان پردیس کشاورزی,نهالستان دانشگاه تهران,نهالستان بزرگ کرج,نهالستان نمونه کرج,نهال گردو , نهال گردو چندلر , نهال گردو خوشه ای , نهال گردو اسرائیلی , نهال گردو فرنور , نهال گردو کانادایی , نهال گردو ژنوتیب , نهال گردو تویسرکان , نهال بلوط , نهال بلوط شیرین , نهال بلوط همیشه سبز , نهال بلوط قرمز , نهال شلیل , نهال شلیل شمس , نهال شلیل مغان , نهال شلیل انجیری , نهال شلیل سبز , نهال شلیل حسن پور , نهال شلیل سفید , نهال شلیل زودرس , نهال شلیل شبرنگ , نهال شلیل ایندیپندنس ,نهال شلیل زودرس حسن پور , نهال بلوبری سردسیری , نهال بلوبری گلدانی , نهال بلوبری گرمسیری , نهال بلوبری پاکوتاه , نهال شاه توت اصلاح شده , نهال شاه توت کن , نهال شاه توت مشهد , نهال شاه توت , نهال بلوبری , نهال گلابی ,نهال گلابی شاه میوه , نهال گلابی اسپادانا , نهال گلابی پایه کوتاه , نهال گلابی اصلاح شده , نهال گلابی نطنز , نهال گلابی بیروتی , نهال بادام , نهال بادام خوشه ای , نهال بادام دیرگل , نهال بادام مامایی , نهال بادام تونو , نهال بادام آذر , نهال بادام دیمی , نهال بادام فرانیس , نهال بادام اصلاح شده , نهال سنجد , نهال سنجد حاج حسین ,نهال سنجد حاج حسینی , نهال سنجد خرمایی , نهال سنجد قزل , نهال سنجد تلخ , نهال سنجد خوشه ای , نهال سنجد دیم , نهال زرشک , نهال زرشک پفکی , نهال زرشک بیدانه , نهال زرشک قائنات , نهال زرشک زینتی , نهال زرشک قرمز , نهال زرشک آبگیری , نهال انگور , نهال انگور یاقوتی , نهال انگور شانی , نهال انگور زودرس , نهال انگور کشمشی , نهال انگور شرابی , نهال انگور شامپاین , نهال انگور بلک ویلیام , نهال انگور عسگری , نهال انگور قزل اوزوم , نهال سماق , نهال سماق قرمز , نهال سماق آمریکایی , نهال انجیر , نهال انجیر استهبان , نهال انجیر زرد , نهال انجیر اسرائیلی , نهال انجیر مقاوم به سرما , نهال انجیر سردسیری , نهال انجیر خشک , نهال انجیر گلابی , نهال انجیر پیوندی , نهال انجیر سه فصل , نهال زستون , نهال زیتون زرد , نهال زیتون کنسروالیا , نهال زیتون تلخ , نهال زیتون مانزالینا , نهال زیتون سیاه , نهال زیتون آربیکن , نهال زیتون میشن , نهال زیتون فیشمی , نهال زیتون سبز , نهال موز , نهال موز پاکوتاه , نهال موز سردسیری , نهال موز آبی , نهال موز کاوندیش , نهال موز قرمز , نهال موز ابلق , نهال آناناس , نهال زغال اخته , نهال زغال اخته الموت , نهال زغال اخته اصلاح شده , نهال زغال اخته پیوندی , نهال انار , نهال انار گرمسیری , نهال انار بی هسته , نهال انار شیرین یزد , نهال انار دانه سیاه یزد , نهال انار ژله ای , نهال انار بی دانه افغانستان , نهال بی دانه , نهال انار گلوباریک , نهال انار ملس , نهال انار ترش , نهال زردالو , نهال زردالو پایه رویشی , نهال زردالو دیرگل , نهال زردالو پرتقالی , نهال زردالو عسگرآباد , نهال زردالو رجبعلی , نهال زردالو قیسی , نهال زردالو گرمسیری , نهال زردالو قرمز , نهال زردالو شاهرودی , نهال آلبالو , نهال آلبالو مجاری , نهال آلبالو درشت , نهال آلبالو اسرائیلی , نهال آلبالو بوترمو , نهال آلبالو محلی , نهال آلبالو پیوندی , نهال آلبالو رسمی , نهال آلبالو سیگانی , نهال خرمالو , نهال خرمالو گوجه ای , نهال خرمالو موزی , نهال خرمالو گلدانی , نهال خرمالو سردسیر , نهال خرمالو انبه ای , نهال گوجه سبز , نهال گوجه سبز زودرس , نهال گوجه سبز سردرود , نهال گوجه سبز برغان , نهال گوجه سبز شهریار , نهال گوجه سبز ترکیه ای , نهال گوجه سبز قرمز , نهال گوجه سبز سردری , نهال ازگیل , نهال ازگیل پیوندی , نهال ازگیل ژاپنی پیوندی , نهال ازگیل محلی , نهال توت موزی , نهال توت موزی قرمز , نهال توت موزی سفید , نهال شاه توت موزی , نهال توت , نهال آمریکایی , نهال توت سفید , نهال توت سیاه , نهال توت مجنون , نهال توت قرمز , نهال توت هرات , نهال توت کاکوزا , نهال توت شمیرانی , نهال توت مشهد , نهال آلو , نهال آلو بخارا , نهال آلو شابلون , نهال آلوچه , نهال آلو کالیفرنیا , نهال آلو سیاه , نهال آلو قرمز , نهال آلوچه جنگلی , نهال آلو برقانی , نهال آلو بخارا سیاه , نهال آلوچه سبز , نهال سیب , نهال سیب آبی , نهال سیب عروس , نهال سیب گلاب , نهال سیب توسرخ , نهال سیب سیاه , نهال سیب گرمسیری , نهال سیب فرانسوی , نهال سیب سبز , نهال سیب قرمز , نهال سیب ترش , نهال پسته , نهال پسته اکبری , نهال پسته پیوندی , نهال پسته هیبریدی , نهال پسته آمریکایی , نهال پسته اسرائیلی , نهال فندق , نهال فندق پرمحصول , نهال فندق ماکادیمیا , نهال فندق انیس , نهال فندق ترکیه , نهال فندق استرالیایی , نهال فندق انیس ترکیه , نهال فندق پیوندی , نهال هلو , نهال هلو زعفرانی , نهال هلو زودرس , نهال هلو جوادی , نهال هلو کاردی , نهال هلو خونی , نهال هلو پاییزه , نهال هلو انجیری خونی , نهال هلو انجیری , نهال هلو انجیری زعفرانی , نهال هلو البرتا , نهال گیلاس , نهال گیلاس خوشه ای , نهال گیلاس اسرائیلی , نهال گیلاس تکدانه , نهال گیلاس پاکوتاه , نهال گیلاس تکدانه مشهد , نهال گیلاس زودرس , نهال گیلاس سورینام , نهال گیلاس آمریکایی , نهال گیلاس هارت , نهال گیلاس مقاوم به سرما , نهال به , نهال به قرمز , نهال به ژاپنی , نهال به اصفهان , نهال به ترش , نهال به پاکوتاه , نهال عناب , نهال عناب گلابی , نهال عناب پیوندی , نهال عناب بیرجند , نهال عناب چینی , نهال عناب ژاپنی , نهال عناب ترکیه , نهال عناب اوکراینی , نهال عناب خرمایی , نهال عناب گردویی , نهال پایه رویشی , نهال زودبازده , نهال شناسنامه دار , نهال اصلاح شده , نهال کشت بافت , نهال ژنوتیپ , نهال پیوندی , نهال دیرگل , نهال مقاوم به سرما , خرید نهال , فروش نهال , قیمت نهال , نهالستان , نهالفروشی , ارقام نهال , نهال میوه , نهال گلدانی , نهال ریشه لخت , نهال بن دار , نهال 1ساله , نهال 2ساله , نهال 3 ساله , نهال 4 ساله , نهال 5 ساله , خرید بذر , فروش بذر , قیمت بذر , لیست قیمت نهال , خرید میوه , فروش میوه , قیمت میوه,نهالستان جهاد کشاورزی تهران,نهالستان جهاد کشاورزی مشهد,نهالستان جهاد کشاورزی دماوند,نهالستان جهاد کشاورزی تبریز,نهالستان جهاد کشاورزی ارومیه,خرید نهال از جهاد کشاورزی,خرید نهال از جهاد کشاورزی مشهد,خرید نهال از جهاد کشاورزی تبریز,خرید نهال از جهاد کشاورزی ,گیلان,خرید نهال از جهاد کشاورزی قزوین,خرید نهال از جهاد کشاورزی شیراز,خرید نهال از جهاد کشاورزی شهریار ,خرید نهال شلیل , خرید نهال شاه توت , خرید نهال گلاب , خرید نهال بادام , خرید نهال سنجد , خرید نهال زرشک , خرید نهال انگور , خرید نهال سماق , خرید نهال انجیر , خرید نهال زیتون ,خرید نهال زغال اخته , خرید نهال انار , خرید نهال خرمالو , خرید نهال گوجه سبز , خرید نهال گردو , خرید نهال توت , خرید نهال به , خرید نهال آلو , خرید نهال سیب , خرید نهال پسته , خرید نهال فندق,نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,نهالکده مهندس حسینی,نهالکده کرج,موسسه نهالکده مهندس حسینی,