آماده سازی بذر برای کاشت
بایستی بذرها را از درختانی که سالم، دارای قدرت رشد خوب و ترجیحاً زود بارده باشند، انتخاب نمود. سوراخ قاعده پوست چوبی دانهها باید تا حد امکان بستهتر باشد. درصد مغز (نسبت مغز به پوست) باید بالای 50 درصد باشد. ضخامت پوسته چوبی باید متوسط تا ضخیم باشد. مغز گردو باید به رنگ کرم روشن، فاقد فرورفتگیهای فراوان و دارای طعم و مزه خوب باشد و به آسانی از پوسته چوبی و دیوارههای داخلی جدا شود (اصطلاحاً سوزنی نباشد). بذرهای گردو برای جوانه زنی نیازمند سپری کردن یک دوره سرمایی میباشند که این نیاز سرمایی با قرارگیری آنها به مدت 8-6 هفته در دمای حدود 5 درجه (دمای یخچال) در شرایط مطلوب برطرف میشود. در طول این دوره باید از خشک شدن بذرها جلوگیری شود و هوای کافی به بذرها برسد. پس از این عملیات بذرها آماده کاشت میباشند.
کاشت بذر در خزانه
معمولاً بذرهای گردو را در عمق 10 سانتیمتری و با فاصله 10 تا 20 سانتیمتر از یکدیگر در کنار جویهایی به پهنا و ارتفاع حدود 20 سانتیمتر و پشتههایی به پهنای 80 سانتیمتر میکارند. برخی از خزانهدارها روی هر پشته دو ردیف بذر میکارند. قبل از کاشت بذر باید زمین را آبیاری کرد و چند روز به حال خود گذاشت تا رطوبت آن به حد تعادل برسد و به اصطلاح گاورو شود. بذرها را باید در محدوده خط داغ آب (یعنی با فاصله حدود 15 سانتیمتر از کنار جوی) بر روی پشتهها کاشت. اگر رطوبت خاک خیلی زیاد باشد، دانههای گردو پوسیده و فاسد میشوند و اگر رطوبت آن خیلی کم باشد، رویش دانه به تأخیر میافتد، بهترین حالت قرارگیری بذر در زمین حالتی است که دانه گردو به پهلو بر روی زمین قرار داده شود.
در این حالت درصد جوانه زنی بذرهای گردو افزایش مییابد. معمولاً در یک هکتار خزانه میتوان حدود 100 هزار اصله نهال تولید کرد که 50 تا 60 هزار از آنها قابل کاشت در زمین اصلی هستند. به طور معمول بلندی نهالهای یکساله در خزانه 50 تا 70 سانتیمتر است و در دوسالگی بلندی نهالها به 90 تا 120 سانتیمتر میرسد.