عوامل موثر در گیرایی پیوند گردو
پایه (Stock)
در حال حاضر بهترین پایه برای پیوند گردو در ایران، پایه گردوی ایرانی (Juglans regia) میباشد. این پایه با شرایط اقلیمی کشورمان سازگاری دارد. از پایههای بذری قوی دو ساله که پوست آن به راحتی از چوب جدا میشود میتوان برای پایه پیوندی استفاده نمود.
پیوندک (Scion)
معمولاً پیوندک از بهترین ارقام گردو تهیه میگردد که باید از ارقام با باردهی جانبی (Lateral) دارای پوست نازک، مغز روشن و توپر، محصول و مرغو باش و دیر برگده تهیه شود. در کشورمان با توجه به تحقیقات انجام گرفته در سالیان اخیر، ژنوتیپها و ارقام 63Z ، 67Z ، 30Z ، Ronde de Montignac ، Chandler ، Lara ، Pedro و Hartley مورد تأیید تحقیقات بوده و دارای خصوصیات مطلوب کمی و کیفی هستند. البته از ژنوتیپهای برتر استانها که مورد تأیید مدیریت باغبانی و کمیته فنی نهال بوده و دارای خصوصیات فوقالذکر باشند نیز میتوان پیوندک تهیه نمود.
نوع پیوند (Type of grafting)
پیوند گردو به دو صورت انجام میگردد:
الف- پیوند شاخه (Grafting): که در فصل خواب و زمستان انجام میشود.
ب- پیوند جوانه (Budding) که در فصل بیداری و در بهار و تابستان انجام میشود.
دمای مناسب پیوند گردو
محدوده دمایی مناسب برای پیوند گردو بین 30 – 20 درجه (دمای مطلوب 26 درجه) میباشد. بایستی زمان پیوند را طوری انتخاب نمود که بعد از عمل پیوند به مدت 4 هفته دمای فوق الذکر موجود باشد تا بیشترین گیرایی پیوند حاصل شود. در پیوند فصل خواب نیز برای تأمین دمای فوق الذکر میتوان از انرژی برق یا آب گرم استفاده نمود.