تهیه و آماده سازی پیوندک
پیوندک از ارقام و ژنوتیپهای برتری تهیه میشود که دارای خصوصیاتی نظیر باردهی جانبی بالا، محصول زیاد، نسبت مغز به پوست بالا، رنگ مغز روشن، دیربرگدهی و غیره میباشد. معمولاً شاخههایی با طول 160-60 سانتیمتر و قطر 16-10 میلیمتر دارای کیفیت مناسبی برای پیوند شاخه هستند، لذا از شاخههایی برای پیوند استفاده میگردد که سطح مقطع آنها مدور و گرد بوده و حداقل یک متر طول داشته باشند. بهتر است برای جلوگیری از خشک شدن پیوندکها، آنها را در داخل اره مرطوب و یا پیت (Peat) قرار داده و سپس آنها را در داخل کیسههای پلاستیکی پلیاتیلنی بزرگ (نظیر کیسه زباله) نگهداری نمود تا رطوبت خود را حفظ نمایند. در پیوند وصلهای بهترین جوانهها از قسمتهای میانی شاخههای یکساله و با رشد رویشی مطلوب حاصل میشود. همچنین تهیه جوانه از پیوندکهای خشبی سال قبل که در انبار سرد نگهداری شده باشند نیز موفقیت بالایی را نشان داده است.
وسایل پیوندزنی و چسب پیوند
معمولاً برای بستن محل پیوند از نوارهای مخصوص پارچهای چسبدار، نوارهای پلاستیکی قابل کشیدن و یا لاستیک میتوان استفاده کرد. برای پوشانیدن محل پیوند میتوان از چسب پیوند استفاده نمود، همچنین میتوان از Latex، موم، پارافین، چسب باغبانی و رزین نیز استفاده کرد. این مواد باعث حفظ رطوبت پیوند شده و از خشک شدن آن جلوگیری مینمایند.