آلبالو :
تصفيه خون - مدر - اشتها آور - دفع كننده حرارت بدن و عطش - درمان بيماري رماتيسم - درمان غلظت خون - شستشو دهنده مجاري ادرار - درمان فشار خون - درمان چاقي - لاغر شدن - درمان خارش پوستي - درمان سنگ مثانه - درمان تقويت نيروي جنسي - درمان بيماري قند - ماسك زيبايي - درمان سوء هاضمه - درمان تصلب شرائين - صفرا بر - درمان بيماري نقرس - ضد كلسترول - درمان ورم كليه - درمان ورم معده -درمان بيماري هاي كليه و مثانه و...
1. آلبالو : طبع آلبالو سرد و خشك است.
2. تصفيه خون : 10 صبح و 5 عصر حدود صد گرم ميل شود.
3. مدر : 30 گرم دم كرده آلبالو + يك ليتر آب سرد، جوشانده سرد شود روي 4 ليوان ميل شود.
4. اشتها آور : يك ساعت قبل از غذا يك فنجان آلبالو ميل شود.
5. درمان بيماري رماتيسم : صبحانه فقط آلبالو و گيلاس ميل شود.
6. دفع كننده حرارت بدن و عطش : شربت آلبالو + كمي ليمو.
7. براي درمان غلظت خون : صبح و عصر ميل شود.
8. شستشو دهنده مجاري ادرار : آلبالو + عسل، بصورت شربت ميل شود. يعني آب آلبالو با عسل مخلوط به آن آب اضافه شود و ميل شود هر 4 ساعت يك ليوان .
9. درمان فشار خون: 100 گرم قبل از غذا ميل شود.
10. جهت درمان چاقي و لاغر شدن صبح بعنوان صبحانه يك وعده غذايي خود را فقط آلبالو بخورند.
11. براي درمان خارش پوستي : ساعت 10 صبح و 5 عصر ميل شود، هر بار 50 گرم.
12. درمان سنگ مثانه : (پودر دانة آن با كمي رازيانه) دانه آن سمّي است با احتياط مصرف شود. به طور مساوي رازيانه و دانه آلبالو جهت سنگ كليه هم مناسب است، صبح بعد از صبحانه ميل شود هر ساعت يك ليوان آبجوش بنوشيد.
13. براي درمان تقويت نيروي جنسي: اسپرم (اسپرماتوزوئيد) را زياد ميكند، قبل از غذا حدود 50 گرم ميل شود.
14. درمان بيماري قند: قبل از غذا يك فنجان آلبالو ميل شود.
15. ماسك زيبايي : هفتهاي يك شب له كرده به مدت 15 دقيقه روي پوست بگذاريد.
16. جهت درمان سوء هاضمه قبل از غذا ، حدود 50 گرم ميل شود.
17. درمان تصلب شرائين: ساعات 10 صبح و 5 عصر ميل شود، هر بار 50 گرم ميل شود.
18. صفرا بر: يك ساعت بعد از غذاي اصلي حدود 100 گرم خورده شود.
19. درمان بيماري نقرس يك ساعت بعد از غذاي اصلي و اگر شب فقط آلبالو بخورند بهتر است.
20. ضد كلسترول: يك ساعت بعد از غذاي اصلي ميل شود.
21. براي درمان ورم كليه بعد از خوردن آلبالو يك فنجان آب گرم بخورند و سپس بعد از چند دقيقه آلبالو ميل نمايند.
22. درمان ورم معده بالاي غذا اصلاً نخورند و قبل از غذا و يا در فواصل غذا با آهستگي دانه دانه بخورند.
23. سرد مزاجان كمتر بخورند.
24. آلبالو سرشار از ويتامين "آ ب ث" است و موادي چون كلسيم ، آهن ، منيزيم، سديم، پتاسيم، روي و فسفر دارد.
25. صمغ آلبالو نرم كننده سينه است. مكيدن آن رنگ رخسار را باز كرده و قلب را جلا ميدهد.
26. آلبالو و گيلاس را بعد از غذا فوراً نخوريد.
27. سي گرم دُم آلبالو را در يك ليتر آب خيس نموده بعد از 12 ساعت آن را جوشانده، روزي 3 ليوان ميل شود. اين براي درمان بيماري هاي كليه و مثانه مفيد ميباشد.
پاپایا :
پاپایا مزهای شیرین و رنگی زرد دارد و منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتن، ویتامین C، فلانوئید، ویتامینهایB، فولات و ....
هیچ جای تعجبی نیست که کریستوفر کلمبوس، پاپایا را با آن طعم شیرین و درونی نرم و شبیه به کره، میوهای برای فرشتگان نامیده است. زمانی پاپایا میوهای نایاب و عجیب بود اما امروزه در اکثر کشورهای دنیا مانند برزیل، مکزیک هند ،اندونزی،زئیر و امریکا یافت میشود.
پاپایا میوهای گرد و یا شبیه به گلابی است و گاهی طولی به اندازه 20 اینچ دارد. گوشت پاپایا نارنجی پر رنگ با ته رنگی زرد و یا صورتی میباشد.
در حفره درون پاپایا ،دانههایی سیاه،گرد و ژله مانند وجود دارد. دانههای پاپایا قابل خوردن است، اگرچه مزه آن گاهی تلخ میباشد. میوه پاپایا مانند همه قسمتهای پاپایا حاوی پاپین، آنزیمی کمک کننده به هضم غذا، میباشد. این آنزیم،خصوصاً در زمانی که پاپایا رسیده نشده است، بیشتر است. از پاپین برای تهیه بعضی از آدامسها استفاده میگردد.
فوایدپاپایا:
پاپایا مزهای شیرین و رنگی زرد دارد و منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتن، ویتامین C، فلانوئید، ویتامینهایB، فولات و اسید پانتوتنیک و همچنین مواد معدنی نظیر پتاسیم، منیزیم و فیبر میباشد. هر دو این گروه تغذیهای، سلامت سیستم قلبی ـ عروقی را تقویت میکند و همچنین از ابتلاء به سرطان روده جلوگیری مینماید. بعلاوه پاپایا حاوی، پاپین، آنزیمی برای هضم،درمان آسیبهایی که در ورزش بوجود میآید و آلرژی میباشد.
مواد موجود در 100 گرم پاپایا
ویتامین C 187.87 میلی گرم
فولات 115.52 میکروگرم
پتاسیم 781.28 میلی گرم
فیبر 5.47 گرم
ویتامین A 863.36 واحد
ویتامین E 3.40 میلی گرم
ویتامین K 7.90 میکروگرم
حفاظت در مقابل بیماریهای قلبی
پاپایا میوهای است که بسیار برای حفاظت در مقابل گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در افراد دیابتی مفید است. پاپایاسرشار از ویتامینC، ویتامینE و ویتامین A، که هر سه آنتی اکسیدانهایی قوی هستند، میباشد. این مواد مغذی از اکسید شدن کلسترول جلوگیری مینماید زیرا هنگامیکه کلسترول اکسید شود،میتواند به دیوارههای رگهای خونی بچسبد و باعث حمله قلبی و یا سکته شود.
همچنین پاپایا منبعی از فیبر است که باعث کاهش کلسترول بالا میگردد. فولیک اسید نیز درپاپایا یافت میشود که برای تبدیل مادهای به نام هموسستئین به اسیدهایی بیخطر از خانواده آمینو اسید به نامهای سستئین و یا میتونین نیاز است. زیرا هموسستئین تغییر نیافته در صورت زیاد شدن میتواند بصورت مستقیم دیواره رگهای خونی را تخریب نماید و میتواند عاملی برای سکته و یا حمله قلبی باشد.
تقویت دستگاه گوارش
مواد مغذی که در پاپایایافت میشود برای جلوگیری نمودن از ابتلاء به سرطان روده نیز مفید میباشند. فیبر موجود درپاپایا به سمهای موجود در روده(که باعث ابتلاء به سرطان روده میشود) میچسبد و آنها را از سلولهای روده خارج میکنند. همچنین موادی نظیر فولات، ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین E نیز به کاهش ابتلاء به سرطان روده کمک مینمایند.
تاثیرات ضد التهابی
پاپایا حاوی آنزیمهایی پروتئینی برای هضم میباشد که شامل پاپین و چیمپوپاپین (Chympopapin) است. این آنزیمها به کاهش التهاب ها کمک میکند و درمان سوختگیها را سرعت میبخشد. بعلاوه، آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن نیز به کاهش التهاب ها کمک مینمایند. بنابراین میتوان متوجه شد که چرا افرادی که از بیماریهایی که بوسیله التهاب ایجاد میگردد، مانند آسم و آرتروز استخوانی، رنج میبرند با مصرف این مواد بیماری آنها کاهش مییابد.
حفاظت از سیستم ایمنی
ویتامین C و ویتامین A که بوسیله بدن از بتاکاروتن موجود در پاپایا ساخته میشود، برای سلامت سیستم ایمنی و همچنین عملکرد آن مورد نیاز است. بنابراین پاپایامیوهای مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند عفونت گوش، سرماخوردگی و آنفولانزا میباشد.
از دیگر فواید پاپایا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
* حفاظت از کمسویی چشم(ARMD)
* حفاظت در مقابل آرتروز(ورم مفاصل)
* تقویت سلامتی ریه
چه نوع پاپایایی انتخاب نماییم و چگونه نگهداری کنیم
اگر پاپایایی که میخواهید انتخاب کنید برای مصرف همان روز است، باید پاپایایی انتخاب کنید که پوست آن نارنجی متمایل به قرمز و صاف باشد.
پاپایاهایی که پوستی زرد رنگ دارند، باید چند روز بمانند تا رسیده شوند. پاپایاهای سبز و سفت را فقط در صورتی که می خواهید برای سالاد از آنها استفاده کنید، خریداری نمایید.
پاپایاهای زردرنگ را میتوان درون دمای معمولی اتاق نگهداری نمود تا رسیده شوند و اگر مایلید که فرایند رسیدهشدن زودتر انجام گیرد میتوانید پاپایاها را در کیسهای در کنار موز قرار دهید. اما پاپایاهای رسیده باید در یخچال نگهداری شوند و طی یک تا دو روز مصرف شوند.
توت کاغذی :
ادرارآور - خونريزي - اگزما - گزش مار و سگ و حشرات گزنده - بندآورنده خون - ضد اسهال خوني - قاعدگي - مقوي معده - اختلالات كليه - ازدياد ترشح شير و...
توت كاغذي درختي است بومي در چين و ژاپن. درختي است خيلي سريعالرشد كه چوبي نرم دارد و در صنعت كشتيسازي به كار مي رود. اين درخت در ايران كاشته ميشود.
برگهاي آن از نظر شكل متنوع ميباشد. درخت دو پايه است پايه مادة آن ميوه شيرين مانند توت به رنگ قرمز دارد.
1. اين گياه بيشتر مصارف طبي در هند و چين دارد.
2. تمام قسمتهاي گياه ادرارآور است.
3. عصاره برگهاي آن از خونريزي جلوگيري ميكند.
4. شيرابه آن را روي اگزما ميمالند و بسيار مفيد است.
5. در محل گزش مار و سگ و حشرات گزنده ميمالند.
6. پوست درخت آن بندآورنده خون و ضد اسهال خوني است.
7. كساني كه ترشح مفرط خون در قاعدگي دارند از ميوه آن استفاده كنند.
8. ميوه آن مقوي معده ميباشد و تقويت كننده است.
9. كساني كه اختلالات كليه دارند 10 صبح و 5 بعدازظهر از ميوه آن استفاده كنند.
10. پخته ريشة آن با گوشت براي ازدياد ترشح شير مفيد است.
زالزالک :
جريان خون - سكته قلبي - قلب - كاهش فشار خون - ملين - مقوي معده - سوء هاضمه - نگراني - بيخوابي - سرگيجه - يائسگي - كم خوني - تقويت كنندة ريه - تقويت كننده دستگاه تنفسي - چاقي - نقرس - سياتيك - مسلولين و...
1. طبع آن سرد و خشك ميباشد.
2. زالزالك جريان خون را در سرخرگهاي كرونر قلب سريع مينمايد در نتيجه براي درمان سكته قلبي و ساير ناراحتيهاي قلبي مفيد است.
3. براي كاهش فشار خون ميتوان از زالزالك استفاده نمود.
4. زالزالك كمبود ويتامين C را جبران ميكند.
5. زالزالك ملين است.
6. زالزالك مقوي معده است.
7. اگر زالزالك را بسوزانيم و سوختة زالزالك را بالاي غذا ميل كنيد براي معالجة سوء هاضمه مفيد است.
8. زالزالك مقوي قلب است.
9. دم كردة گلهاي زالزالك براي اختلالات عصبي از جمله نگراني، بيخوابي، سرگيجه يا احساس صدا در گوش مفيد است.
10. دم كردة گل زالزالك براي درمان ناراحتيهاي دوران يائسگي استفاده ميشود.
11. زالزالك براي رفع كم خوني مفيد است.
12. زالزالك تقويت كنندة ريه و دستگاه تنفسي است.
13. ميوه زالزالك از چاقي جلوگيري مينمايد.
14. خوردن عرق زالزالك براي كساني كه سياتيك يا نقرس دارند مفيد است.
15. زالزالك از سخت شدن رگها جلوگيري ميكند.
16. زالزالك براي مسلولين مفيد است.
نارگیل :
بوي بد دهان - رماتيسم - مفاصل - چاق كننده - دفع كنندة مواد سرد بلغمي و سوداوي - افزايش دهندة اسپرم - زياد كنندة خون - سفيدي دندان - تقويت حافظه - رفع درد مثانه - كرم معده و روده و كرم كدو - درد كمر - باز شدن رنگ رخسار - كك مك و...
1. گوشت نارگيل تازه گرم و خشك است، خشكش قويتر است.
2. براي رفع بوي بد دهان نارگيل را بجويد.
3. براي درد رماتيسم و مفاصل صبحها مرباي نارگيل همراه صبحانه ميل كنيد.
4. نارگيل چاق كننده است.
5. دفع كنندة مواد سرد بلغمي و سوداوي است.
6. زياد كننده حرارت غريزي و افزايش دهندة اسپرم است.
7. خوردن نارگيل با شكر علاوه بر اينكه مقوي است زياد كنندة خون هم مي باشد.
8. گوشت نارگيل ديرهضم است براي ضم آسان با شكر خورده شود.
9. خاكستر پوست نارگيل باعث سفيدي دندان ميشود به اين طريق كه مسواك را آغشته به پودر خاكستر نارگيل كرده و طبق روش مسواك زدن دندانها را مسواك بزنيد.
10. نارگيل براي تقويت حافظه مفيد است.
11. گوشت نارگيل براي رفع درد مثانه استفاده ميشود.
12. براي اخراج احشام كرم معده و روده و كرم كدو گوشت نارگيل را ميل كرده و كمي سركه همراه آب بالاي آن بخورند.
13. گوشت نارگيل درد كمر را كاهش مي دهد.
14. نارگيل محرك مراكز عصبي دستگاه تناسلي است.
15. در مناطق شرجي ماليدن روغن نارگيل به مو از ريزش آن جلوگيري ميكند.
16. ماليدن خاكستر پوست نارگيل به صورت باعث باز شدن رنگ رخسار و از بين رفتن كك مك ميشود.
17. از ريشههاي نارگيل (پوست اول) ميتوان طنابي درست كرد كه داراي مقاومت زيادي است و در آب شور پوسيده نميشود.
18. كساني كه بيحسي اعضا ، فلج ، جنون و ماليخوليا دارند از گوشت نارگيل استفاده كنند.
19. گوشت نارگيل تقويت كنندة كبد است.
20. براي زخم معده مفيد است.
21. براي زود پخته شدن گوشت مقداري از نارگيل را در آن بيندازيد.
22. براي تقويت مو خاكستر چوب نارگيل + حنا به روي سر بگذاريد.
23. اگر بعد از خوردن داروهاي ضدكرم مقداري روغن نارگيل خورده شود در از بين رفتن كرم بسيار مؤثر است.
24. يك ژل خوب براي تقويت مو و نگهداري مو: پودر نارگيل 4 قاشق مرباخوري + عرق مورد يك استكان + عرق گزنه يك استكان + پودر نارگيل را با اينها خوب مخلوط كرده سپس يك قاشق كتيرا به آن اضافه نموده در مخلوط كن مخلوط نموده صاف كنيد به مو بزنيد.
25. يك شاداب كنندة پوست: پودر نارگيل 2 قاشق غذاخوري با يك استكان شير خوب مخلوط كنيد سپس به پوست بماليد و يك ساعت بعد بشوييد.
26. نارگيل كپك زده مضر است نخوريد.
27. براي تقويت سلولهاي مغزي نارگيل تازه را همراه با عسل ميل نماييد اين باعث ميشود كند ذهني رفع گردد.
28. آب نارگيل جهت درمان اختلالات رواني بخصوص خستگي مغز و ضعف قواي فكر بسيار مناسب است.
29. كساني كه دچار كمبود نطفه شدهاند از اين نسخه استفاده كنند: پسته 10 عدد + گردو 1 عدد + فندق 20 عدد + كنجد 2 قاشق غذاخوري + نارگيل 2 قاشق غذاخوري با عسل مخلوط كرده صبح ها با شير بخورند ابتدا معجون را خوب جويده بعد شير بخورند.
30. براي درمان بواسير روزي 2 قاشق روغن مايع ميل كرده يك قطره چكان روغن نارگيل داخل مقعد تزريق نموده تا بواسير درمان گردد.
براي تقويت مژه و ابرو 2 عدد فندق را سوخته با يك قاشق چاي خوري روغن كرچك يك قاشق روغن نارگيل با سوزانده فندق مخلوط نموده هر شب مژه و ابرو را چرب نماييد.
نارنج :
استفراغ - اختلالات عصبي - زيادي صفرا - تپش قلب - ضد تشنج - صفرابر - عقرب زدگي - سكسكه - طحال - قند خون -فشار خون - سردرد- تقويت كنندة قلب - تقويت كنندة اشتها - سنگ كليه و مثانه - بيخوابي - منافذ پوست - سرگيجه - ترشي معده - وبا - بواسير - رفع غم و افسردگي و...
1. براي درمان استفراغ پوست خشك نارنج را كوبيده با عسل مخلوط، ميل كنيد.
2. دم كردة بهار نارنج كه همان گل نارنج است براي اختلالات عصبي مفيد ميýباشد.
3. براي سردردي كه در اثر زيادي صفرا باشد مي توان از شربت نارنج استفاده كرد.
4. كساني كه تپش قلب دارند از اين نسخه استفاده كنند: سنبل الطيب يك گرم + ليموي عماني يك عدد + بهار نارنج 2 گرم + گل گاوزبان 3 گرم در يك قوري دم كرده روزي 3 فنجان ميل شود.
5. براي از بين بردن كرم، پوست خشك شده نارنج را كوبيده مخلوط با آب گرم ميل شود. همچنين مرباي خلال پوست نارنج ضدكرم است (صبح ناشتا).
6. جوشاندة برگ درخت نارنج براي اختلالات كبدي مفيد است.
7. دم كردة برگ نارنج ضدعفوني كننده، ضد تشنج و صفرابر ميباشد.
8. كساني را كه عقرب زده است تخم نارنج 4 گرم + تخم ليمو ترش 4 گرم كوبيده به عقرب گزيده بدهيد.
9. دم كردة بهار نارنج براي رفع سكسكه به كار ميرود.
10. كساني كه طحال آنها بزرگ شده است به مدت يك هفته روزي 60 گرم عرق بهار نارنج ميل كنند.
11. كساني كه قند خون دارند نارنج را به عنوان چاشني در تمام برنامههاي غذايي خود قرار دهند.
12. نارنج براي بيماران قلبي مفيد است.
13. كساني كه دچار تورم گلو و حلق شدهاند آب نارنج را غرغره كنند.
14. كساني كه فشار خون دارند نارنج را در برنامه غذايي خود بگذارند.
15. خوردن زياد نارنج كبد را ضعيف ميكند مخصوصاً اگر ناشتا خورده شود.
16. براي جلوگيري از سردرد پوست نارنج را در سركه خيس نموده صاف كنيد از محلول به شقيقهها بماليد.
17. براي زايمان آسان در چاشني غذاي خود نارنج را قرار دهيد.
18. كساني كه در هواي كثيف دچار خفقان ميشوند از نارنج استفاده كنند.
19. عرق بهار نارنج مقوي جسم و روح است.
20. عرق بهار نارنج تقويت كنندة قلب است.
21. عرق بهار نارنج تقويت كنندة اشتها است.
22. براي استخراج سنگ كليه و مثانه و خرد كردن آن از عرق بهار نارنج + آب كرفس به طور مساوي در يك استكان حل و ميل شود.
23. براي باز شدن عادت ماهانه خانمها عرق بهار نارنج را با پنبه آغشته نموده استعمال كنند.
24. زيادي در خوردن عرق نارنج بيخوابي ايجاد مي كند.
25. عرق بهار نارنج زود فاسد ميشود بهتر است دور از نور نگهداري شود.
26. بودن بهارنارنج در كمد لباس مانع بيد زدن لباسها ميشود.
27. براي اوريون آب نارنج و سركه با غوره را به طور مساوي مخلوط نموده و بر روي برآمدگي بماليد. بهتر است خوراك بيمار شيربرنج باشد و از غذاهاي سرخ كردني پرهيز شود.
28. آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست ميگردد.
29. آب نارنج تب را پايين ميآورد.
30. براي سردردهايي كه علامت مشخصي ندارند ميتوان از آب نارنج استفاده كرد.
31. براي سرگيجهها از شربت بهار نارنج استفاده شود.
32. براي رفع ترشي معده غذاي خود را همراه نارنج بخوريد.
33. كساني كه دچار بيماري وبا شدهاند سعي كنند برگ و پوست نارنج را استشمام (بو) كنند.
34. آب نارنج همراه شكر كم كنندة كلسترول خون است.
35. غليظ بودن خون توسط آب بهار نارنج همراه شكر درمان ميگردد.
36. صورتهايي كه جوش دارند آب نارنج با كمي عرق آويشن مخلوط نموده صورت را بشويند. و يا اينكه گل ختمي را در آب جوش ريخته و سپس صاف نموده با آب نارنج مخلوط نموده صورت را بشويند.
37. براي درمان قلنج از دم كردة بهار نارنج 10 گرم در 250 سيسي آب دم كرده با عسل شيرين كنند روزي سه فنجان بخورند.
38. كساني كه يبوست دارند آب بهار نارنج را همراه عسل شيرين كنند و بخورند.
39. براي جلوگيري از خونريزي بواسير نارنج را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
40. كساني كه ميخواهند موي نرم داشته باشند ميوه نارنج را پخته له نموده روي سر بمالند.
41. عرق بهار نارنج براي رفع غم و افسردگي مفيد است.
42. مخلوطي از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب جوشانده سپس بعد از شستشوي سر موها را ماساژ دهيد. اين محلول تقويت كننده مو مي باشد. مقدار 2 قاشق پوست گردو + 4 قاشق پوست خرد شده نارنج.
43. نارنج داراي ويتامين B و C و D ميباشد.
چلغوز :
ضعف عمومي بدن - لاغري - رفع كندذهني مغز - تقويت مغز - تحريك سيستم اعصاب مركزي و...
1. طبع آن گرم است.
2. چلغوز ميوه كاج مانندي است كه طعم آن مثل مغز بادام و پسته است و سرشار از مواد پروتئيني ميباشد.
3. جهت ضعف عمومي بدن 10 صبح سي گرم ميل شود.
4. كساني كه لاغر هستند 10 صبح و 5 بعدازظهر استفاده كنند. هر دفعه 30 گرم به مدت 14 روز و بعد از آنý آخر شب انار شيرين ميل كنند.
5. براي تحريك سيستم اعصاب مركزي و تقويت مغز از اين فرمول استفاده كنيد:مغز چلغوز 50 گرم + پودر كندر 10 گرم + مغز گردو 30 گرم + عسل 150 گرم. ابتدا آهسته پودر كندر را نرم نموده سپس كم كم چلغوز را اضافه كنيد آنگاه گردو را اضافه كنيد با عسل مخلوط نموده، روزي يك قاشق مرباخوري ميل گردد. باعث افزايش قدرت يادگيري خواهد بود.
6. براي رفع كندذهني مغز چلغوز را همراه شيره انگور 10 صبح و 5 بعدازظهر ميل كنيد. كساني كه طبع گرم دارند از شربتهاي خنك كننده هم استفاده كنند.