مس :
1. براي تبديل آهن به هموگلوبين مس از ضروريات است و بعد از پانزده دقيقه وارد جريان خون ميگردد در صورتي كه مس بدن كم باشد هر چقدر آهن هم زياد باشد اما هموگلوبين ساخته نخواهد شد.
2. مس اسيدآمينه تيروزين (Tyrosine) و قابل استفاده نموده و تبديل به عامل رنگ مو و پوست ميگردد.
3. براي جذب ويتامين C ضروري است.
4. مس در جذب آهن بدن كمك كرده و انرژي را بالا ميبرد.
5. كمبود آن باعث نواقص استخوانبندي ميگردد، كمبود آن امكان ايجاد آرتروز روماتيسمي را فراهم ميكند.
6. استفاده زياد مس باعث بيخوابي، ريزش مو و عادت ماهانه نامرتب و افسردگي ميگردد، البته كمبود آن باعث اختلال در رشد مو هم ميگردد.
7. مس قدرت ذخيرهسازي آهن در بدن را افزايش ميدهد.
8. كمبود مس در بدن باعث ترشحات غيرطبيعي رحم و خارش آن ميشود.
9. مس داراي تأثير ضدعفونت وتورم ميباشد.
10. مس براي رشد استخوانها و غضروفها لازم است.
11. مس براي اين كه مغز اعمال طبيعي خود را انجام دهد نقش مؤثري دارد.
12. كمبود مس باعث بيماريهاي كليه و سوء تغذيه ميگردد.
13. كساني كه مرض قند دارند از ميوههايي كه گفته خواهد شد و حاوي مس ميباشند بيشتر استفاده كنند.
14. مس مقاومت بدن را در برابر امراض عفوني مخصوصاً سياه زخم زياد ميكند.
15. مواد غذايي كه در آنها مس موجود ميباشد: غذاهاي دريايي، خرما، انجير، شاه بلوط، سيب قرمز، توتفرنگي، فندق، گردو، پرتقال، هلو، گيلاس، گوجهفرنگي، زرده تخممرغ، جگر، ذرت، والك، چغندر، مارچوبه، بولاغ اوتي، زيتون، كاسني، مغز گوساله.
سرب :
1. سرب يك فلز بسيار سمي است كه از طريق هواي آلوده و يا نوشيدن آبهايي كه از لولههاي سربي عبور ميكند جذب بدن ميشود به خاطر همين اگر از آب شير مينوشيد بگذاريد چند دقيقهاي بگذرد تا آن سربي كه در آب محلول شده است از بين برود.
2. وجود سرب در خون باعث ورم، اورمي و بالارفتن فشارخون ميگردد. گاهي هم باعث فلج دست و پا و بازو ميشود.
3. در اثر مسموميت سرب گاهي دردهاي شديدي در روده به وجود ميآيد كه شبيه آپانديس ميباشد.
4. در گذشته براي درمان غدد خنازير پارچهاي را آغشته به سرب ميكردند بر روي غدد ميبستند و يا اين كه يك ورق نازك از سرب را روي آنها ميگذاشتند.
5. براي درمان ورم بيضه اطفال، جوهرسرب را در آب گرم ريخته بيضه كودك را در آن بگذاريد و آهسته ماساژ دهيد.
كلر :
1. معمولاً كلر به صورت تركيب با سديم توسط نمك طعام و مواد غذايي وارد بدن ميشود. تعادل آن در بدن بستگي به مقدار مصرف نمك طعام در بدن دارد.
2. كلر تعادل اسيد قليايي خون را تنظيم ميكند.
3. به عملكرد كبد كمك نموده تا مواد زائد را از بدن خارج نمايد.
4. به انعطافپذيري بدن هنگام حركت كمك ميكند.
5. به هضم غذا كمك ميكند.
6. كمي كلر، باعث ريزش مو و از دست دادن دندان ميگردد.
7. با مصرف آب كلر دار ويتامين E از بين ميرود.
8. براي اين كه باكتريهاي روده از بين نرود خوب است كه همراه آب كلردار ماست خورده شود.
9. هنگام هضم غذا مقدار كلر خون كم است و اين جاست كه حضرت رسول(ص) فرمودهاند: قبل و بعد از غذا كمي نمك را بچشيد.
گوگرد :
1. طبع گوگرد گرم و خشك است.
2. گوگرد رنگ پوست را بهتر ميكند و به موها شفافيت ميبخشد.
3. براي سلامت مو، پوست و ناخنها از ضروريات است.
4. در سوخت و ساز بدن با گروه ويتامينهاي B همكاري ميكند.
5. به كبد در ترشح صفرا كمك ميكند.
6. گوگرد قسمتي از بافت سازنده اسيد آمينهها ميباشد.
7. گوگرد عنصر مهم تشكيل دهنده بافتهاي استخواني و پوست و مو ميباشد.
8. كمبود گوگرد باعث ريزش مو، خرابي ناخنها، اگزما، كهير و جوش ميگردد.
9. براي درمان ميگرن، روماتيسم، برونشيت و اختلال كبدي و ترميم سلولها مفيد است.
10. گوگرد به متابوليسم مغز كمك ميكند.
11. براي بيماري برص و پيسوريازيس با سركه به صورت ضماد بماليد.
12. براي جوشهاي صورت زير نظر پزشك استفاده گردد.
13. گوگرد را در آب گرم حل كرده اعضاي فلج و بيحس را با آن بشوييد.
14. براي جبران كمبود گوگرد در بدن، صبح ناشتا يك استكان آب خيار، با كمي آب ليمو مخلوط كرده ميل شود يا اين كه پياز را همراه غذا بخوريد.
15. يك نسخه ديگر براي بيماري برص: گوگرد زرد و گوگرد سفيد را به نسبت مساوي پودر نموده در روغن زيتون و سركه حل كنيد به موضع بماليد.
16. با دود گوگرد ميتوان زنبورها را فراري داد.
17. ضماد گوگرد باعث سفيدشدن مو ميشود.
18. در اين مواد غذايي گوگرد وجود دارد: گوشت گوساله كم چرب، حبوبات خشك، ماهي، تخممرغ، كلم، سير، پياز، موسير، تربچه، جعفري، جوانه عدس و گندم، خربزه، تمشك، توتفرنگي، مويز، انگور، هويج، كرفس، ترب، سيبزميني، گوجهفرنگي، شاهي، ملاس سياه، خردل، كاكائو، برنج، اسفناج، خرما، بولاغ اوتي، شلغم، نخود، سويا، ميگو، ماهي ازون برون، قزلآلا، فندق و گردو.
منگنز :
1. براي تركيب طبيعي استخوانها لازم است.
2. در توليد تيروكسين (Thyroxin) هورمون غدد تيروئيد بسيار ضروري است.
3. براي هضم و جذب غذا لازم است.
4. در برطرف كردن خشكي كمك ميكند.
5. در جلوگيري از پوكي استخوان مفيد ميباشد.
6. حافظه را تقويت ميكند.
7. ناآرامي عصبي را كاهش ميدهد.
8. مصرف زياد كلسيم و فسفر، فيبر و اسيدفيتيك (Phytic Acid) باعث ميشود كه جذب منگنز مختل شود.
9. براي بازسازي و عملكرد سيستم اعصاب مركزي مورد نياز است.
10. منگنز در متابوليسمهاي بدن، واكنش قندها و چربيها شركت دارد.
11. سيستم دفاعي بدن را تقويت مينمايد.
12. كمبود آن در بدن باعث كوري، ناشنوايي، گيجي و فلج ميگردد.
13. در توليد هورمون جنسي نقش دارد.
14. در بهبود بيماري آسم، ميگرن، اگزما، سوء هاضمه و ناراحتيهاي كبدي مؤثر است.
15. كمبود منگنز باعث توقف رشد ميگردد و همچنين نازايي به دنبال دارد، باعث مرگ جنين ميشود، بيضهها نيز كوچك ميگردد.
16. براي مصرف و ذخيره تيامين واسطه مؤثري است.
17. از جمع شدن چربي در كبد جلوگيري ميكند.
18. نبودن آن باعث كم خوني تدريجي ميگردد.
19. منگنز يك عنصر ضدآلرژي قوي است.
20. متابوليسم چربيها و قندها را فعال ميكند و دفاع ايمني بدن را تقويت ميكند.
21. براي افرادي كه ميگرن دارند مفيد ميباشد.
22. ماليدن منگنز بر روي لكها و جوشهاي صورت مناسب است.
23. منگنز خنك كننده پوست، خوشبو كننده و ضدعرقهاي زير بغل ميباشد.
24. كمبود منگنز باعث سفيدي مو ميشود عامل اصلي رنگ مشكي مو منگنز است.
25. كمبود روي و منگنز باعث كمخوابي كودك ميشود ناگفته نماند كه نميشود منگنز را به كودكهاي زير 3 ماه داد بهتر است مادر موادغذايي را كه در آنها منگنز وجود دارد بخورد.
26. مواد غذايي كه در آنها منگنز وجود دارد: جعفري، اسفناج، كاهو، چغندر، انجير خشك، آلوخشك، مارچوبه، كلم سبز، گوجهفرنگي، جوانه گندم، سيبزميني زردآلو، آناناس، سبزيهاي برگ پهن، چاي، كاسني، بادام، فندق، بلوط، مورد، لپه، سويا، لوبياي سفيد، گردو، بادام زميني، نارگيل، سير، نان سبوسدار، بولاغ اوتي، تمشك، لوبياي سبز، نخودفرنگي، هلو، جگر، گوساله، كشمش، مارچوبه، خرما، ماهي، گوشت، تخممرغ، شير، موسير، پياز، ذرت، قارچ، سيب، مركبات و كرفس.
آرسينك :
1. مقدار بسيار كمي در بدن وجود دارد.
2. نيروي دفاعي بدن را تقويت ميكند.
3. در موارد كمخوني مورد استفاده قرار ميگيرد.
4. كساني كه بيش از حد كار ميكنند آرسينك نياز دارند.
5. براي دوران نقاهت مورد استفاده قرار ميگيرد.
6. افسردگي را از بين ميبرد.
7. در مورد لنفاتيسم و راشيتيسم نيز از آن استفاده ميشود.
8. اين شبه فلز براي تقويت اعصاب مفيد است.
9. براي سل و جذام نيز مفيد است.
10. در گذشته براي بيماري سفليس تجويز ميشده است.
11. به طور كلي بيماري جذام به خاطر كمبود وگرسنگي نامرئي آرسينك است.
12. آرسينك يك سم كشنده و خطرناك ميباشد ولي اگر از طريق گياه و ميوه وارد بدن شود هيچ خطري ندارد.
13. مواد غذايي كه در آنها آرسينك وجود دارد: ماهي، كلم، كاهو، شلغم، بولاغ اوتي، تره، عدس، اسفناج، سيبزميني، برنج، فلفل سبز، سيب، هويج، جوانه گندم، آناناس، سير، گلابي، جعفري، ليموشيرين.
آب :
1. طبع آن سرد و تر است.
2. حدود 50 تا 75 درصد بدن انسان را آب تشكيل داده است.
3. بالا برنده انرژي الكترومغناطيسي بدن است.
4. باعث افزايش اكسيژن خون ميگردد.
5. مفيد در حفظ متابوليسم است.
6. برطرف كننده بيخوابي است.
7. باعث طول عمر ميشود اگر هر روز صبح ناشتا از داخل بيني فرو بريم.
8. خوردن بين غذا باعث چاق شدن ميشود.
9. برطرف كننده سكسكه است.
10. كساني كه سردرد دارند و داراي غدههاي مغزي هستند هر نيم ساعت يك ليوان آب جوش بنوشند.
11. كساني كه يبوست دارند صبح ناشتا و شب قبل از خواب يك ليوان آب بخورند.
12. آب قلياكننده خون بدن است.
13. كساني كه سرطان دارند هر نيم ساعت يك فنجان آب جوش بنوشند.
14. براي درمان كم خوني در آب سرد قدم بزنيد.
15. براي پيشگيري از سرماخوردگي روزي 3 تا 5 بار آب ولرم را از بيني به داخل دهان فرو بريد و هر نيم ساعت يك ليوان آب جوش بخوريد.
16. براي رفع چين و چروك اطراف دهان صبحها دهان را پر از آب سرد كنيد و چند دقيقه نگهداريد. مواظب دندانها باشيد.
17. براي درمان سياهي زيرچشم صبحها با آب جوشيده چشمها را كمپرس كنيد.
18. دوش گرفتن با آب داغ باعث ضعف بينايي و سفيدشدن مو ميگردد.
19. كساني كه روماتيسم دارند آب كمتر بخورند.
20. آب داغ باعث از بين رفتن زيبايي ميگردد.
21. بالاي غذا آب خوردن باعث سوءهاضمه ميشود.
22. براي درمان قاعدگي سخت دوش آب سرد بگيريد و قبل از اين كه داخل آب گرم برويد كمي آب گرم بنوشيد.
23. ماساژ بدن در آب گرم براي فشار خون مناسب است.
24. كساني كه سل دارند هفتهاي 3 بار حمام آب گرم بگيرند.
25. براي تقويت قلب هفتهاي چندبار حمام گرم و از آب دريا استفاده شود. آب زيادگرم نباشد.
26. قدم زدن در آب سرد باعث تسكين اعصاب ميشود.
27. براي پايين آوردن تب پاها را در آب نمك شستشو دهيد.
28. حمام گرفتن در آب شور براي تصلب شرائين مفيد است.
29. براي درمان بواسير از نيمه پائين بدن دوش سرد بگيريد.
30. آب دريا براي ورم پروستات مفيد است و يا قسمت باسن را براي مدت ده دقيقه در آب گرم قرار دهيد.
31. براي درمان نقرس و اسيداوريك روي آلت روزي چندبار آب سرد بريزند.
32. قدم زدن در آب سرد و نوشيدن آب سرد، دو ليوان قبل از خواب لاغري را درمان ميكند.
33. خوردن آب باران براي بيماران صرع مفيد است، باران بهاري.
34. براي درمان تبخال يخ را به مدت يك ساعت روي تبخال بگذاريد.
35. براي جلوگيري از خون مردگي موضع را در آب يخ بگذاريد.
36. نوشيدن آب قبل از غذا اشتها را كم ميكند.
37. خوردن آب براي خارج كردن مواد زائد بدن ضروري است.
38. چنانچه تب داريد هر نيم ساعت يك ليوان آب ولرم بنوشيد.
39. به خاطر داشته باشيد كه سرب در آب حل ميگردد چنانچه جهت آشاميدن آب از شير آب ميخواهيد استفاده كنيد بگذاريد مقداري آب از آن برود سپس از آن استفاده كنيد و استفاده از شير آب گرم جداً خودداري كنيد. چون ممكن است سربي كه داخل آهن لولهها وجود دارد در آب حل شده باشد و باعث مسموميت شما گردد.
40. چنان چه دسترسي به آب سالم نداريد آب را حداقل 20 دقيقه بجوشانيد سپس استفاده كنيد.
41. سعي كنيد از آبهاي حاوي كلر كمتر استفاده كنيد چون آب شهري كلر دارد، آب را در ظرفي كه درب آن باز است براي 15 دقيقه تا يك ساعت بگذاريد بماند سپس استفاده كنيد.
42. يك روش ديگر براي ضدعفوني كردن آب مخلوط نمودن آن با كمي آبليمو است.
43. آبي كه بسيار سرد باشد باعث ضعف قوه باه ميگردد.
44. هيچ گاه بعد از مصرف ميوه آب ننوشيد.
45. مصرف بيش از حد آب نه تنها سموم بدن را دفع نميكند بلكه خود آب هم سم ميشود.
46. آبهاي سنگين و شور باعث يبوست ميشود.
47. براي از بين بردن زردي پوست هر روز صبح با آب سرد استحمام كنيد.
48. خوردن روزي يك قاشق آب دريا بسيار مفيد است.
49. حضرت رسول(ص) فرمودهاند آب را جرعه جرعه بنوشيد و بدون نفس كشيدن و يك مرتبه نياشاميد. بهترين روش نوشيدن آب جرعه جرعه است.
50. استحمام با آب سرد بعد از غذا مخصوصاً خوردن ماهي باعث ثقل، فلج بدني و سكته ناقص ميگردد.
51. استحمام با آب داغ باعث ريزش مو و سكته قلبي ميگردد.
يد :
1. يد در بدن يك انسان سالم و بالغ حدود 20 تا 50 ميليگرم وجود دارد كه دو سوم آن در غده تيروئيد (غدهاي كه در جلوي گردن است) ميباشد.
2. يد موجب نشاط، شادابي، سرزنده بودن و تناسب اندام ميگردد.
3. يد براي رشد و نمو و روئيدن مو لازم است.
4. در حفظ سلامت مو، ناخن، پوست و دندان مؤثر است.
5. در سوزاندن چربيها براي لاغر شدن كمك ميكند.
6. كمبود آن باعث بيماري گواتر ميگردد.
7. كمبود يد باعث كمهوشي و كوتاهي قد ميگردد.
8. مصرف زياد كلم خام باعث ميشود بدن به اندازه كافي يد جذب نكند.
9. يد فشارهاي عصبي را كاهش ميدهد.
10.يد به ساخت كلسترول خون كمك ميكند و همچنين از رسوب كلسترول در عروق جلوگيري نموده و چربيهاي ناخواسته و اضافي بدن را ميسوزاند.
11.كمبود يد در بدن باعث تشويش و نگراني ميشود.
12.يد براي معالجه نرمي استخوان، بيماريهاي پوستي و سل نقش ارزندهاي دارد.
13.استفاده از مواد الكلي باعث از بين رفتن مواد يد ميگردد.
14.يد باعث برطرف شدن خون مردگي عضلات ميشود.
15.يد تنظيم كننده دستگاه قلبي و عروقي است.
16.كمبود يد امكان افزايش سرطان غده تيروئيد را دارد.
17.يد تنظيم كننده توليدمثل است, اين اعمال به عهده هورمون تيروئيد است كه در بعضي مواقع از ارگانهاي ديگر نيز كمك دريافت ميكند.
18.كساني كه گواتر دارند از خوردن شلغم، برگ و تخم كلم، خردل و از گياهان تيره شببو مانند كيسه كشيش خوددداري كنند.
19.مواد غذايي كه در آنها يد موجود ميباشد: سبزيها كه در خاك غني از يد روئيده باشند، پياز، تمامي غذاهاي دريايي، روزي يك قاشق چايخوري آب دريا، استنشاق هواي دريا يكي از راههاي بسيار خوب تغذيه يد ميباشد، تربچه، سيبزميني، مارچوبه، هويج، گوجهفرنگي، اسفناج، نخود، قارچ، كاهو، موز، توتفرنگي، زرده تخممرغ، شير، پنير، روغن كبد ماهي، كنگر، ترهفرنگي، ترشك، تره، انگور، شاهي و بولاغ اوتي.